Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Om de PC van CD/DVD ROM te kunnen starten moet je CD/DVD speler als eerste boot device ingesteld staan in het BIOS. In deze how to kun je zien hoe je dat doet.

Stap 1:  in het BIOS komen

Je komt in het BIOS door tijdens de eerste opstartfase op een bepaalde toets te drukken. Welke toets dit is hangt van het type BIOS af, maar de meest voorkomende zijn de Del en de F2 toetsen. Welke het is kun je zien in het eerste scherm wat op de PC verschijnt als het deze aanzet. Vaak staat er iets als Press Del to enter Setup.

Stap 2: eenmaal in het BIOS aangekomen

Als het goed is beland je nu in een scherm als hieronder afgebeeld. Let op, er zijn verschillende soorten en merken, die er ook anders uitzien. Hieronder zie je een AMI BIOS. Als je een Award BIOS hebt, vind je de boot opties onder Advanced BIOS Features

bios1

 

Stap 3: ga naar het tabblad boot

Blader met de pijltjestoetsen naar het tabblad Boot en druk op Enter. Daar gaan we de opstartvolgorde aanpassen.

bios2

 

Stap 4:  CD-speler selecteren

Selecteer met behulp van de pijltjestoetsen de optie Boot Device Priority en druk weer op Enter.
Selecteer nu 1st Boot Device en druk op Enter. Je ziet dan de beschikbare apparaten.
Selecteer CDROM en druk op Enter

 

Stap 5:  wijzigingen opslaan

Om de nieuwe configuratie op te slaan druk je op de F10 toets, gevolgt door Enter.
Het BIOS slaat nu de nieuwe instellingen op en de PC wordt opnieuw opgestart. De PC is nu klaar om van de CD/DVD ROM op te starten.

bios4